גלים أمواج חדשות
כניסה
דף ראשי > חברה וכלכלה > צליאק > רגישים לצליאק בישראל פורסם: 5/4/2009

צליאק

רגישים לגלוטן בישראל

נוסף על ההתמודדות עם הכאבים, עם גילוי המחלה ועם שגרת החיים החדשה, נאלצים הרגישים לגלוטן להתמודד גם עם קשיים רבים שהסביבה מערימה עליהם. כמה עולה כיכר לחם ללא גלוטן והאם אפשר לאכול יוגורט?

משלמים מחיר מופרז 
(holamaria)
משלמים מחיר מופרז
(holamaria)

הסובלים מצליאק נאלצים כאמור להימנע מגלוטן אבל יש מאפיות שמייצרות לחם מיוחד ללא גלוטן. הבעיה היא שהלחם הזה יקר מאוד, הרבה יותר מהלחם הרגיל. הרגישים לצליאק כועסים שהם צריכים לשלם מחיר מופקע תמורת מוצר מזון בסיסי. ארבע לחמניות, למשל, יכולות לעלות עשרים שקלים - הרבה יותר ממחיר לחמנייה רגילה.

חבר הכנסת אילן גילאון מנסה להעביר חוק בכנסת שיבטיח מחיר סביר גם ללחמים ללא גלוטן. אם אתם רוצים לחתום על עצומה בעד החוק, לחצו כאן.

עוד בעיה היא שחברות רבות רוצות למנוע סיכון ומוסיפות על האריזות את האזהרה "עלול להכיל גלוטן", גם כשאין במוצר גלוטן. יש אנשים שרגישים גם לאבק גלוטן וכל מוצר שמיוצר במפעל שיש בו גלוטן מסוכן עבורם. החברות מעדיפות לא להסתכן ויכולות אפילו לסמן "מכיל גלוטן" על גביע יוגורט כי במפעל יש חשש לגלוטן. וכך, הסובלים מצליאק נמנעים ממאכלים שאין בהם גלוטן בסופו של דבר.

באתר של עמותת הצליאק בישראל תוכלו למצוא עוד מידע על הרגישות וגם מתכונים לפסח ולכל ימות השנה.

לראיון עם רגישה לגלוטן לחצו כאן

   

חדשות הילדים |  כניסת משתמשים |  הרשמה |  הדרכה למורים |  אתר לדוגמה |  על אודות האתר |  צרו קשר |  נגישות

כל הזכויות שמורות © עמותת סנונית (ראו תנאי שימוש)  |  האתר פועל ברשיון