גלים أمواج חדשות
כניסה
דף ראשי > חברה וכלכלה > צליאק > מתכונים ללא גלוטן פורסם: 5/4/2009

צליאק

מתכונים ללא גלוטן

שני מתכונים שמתאימים לרגישים לגלוטן ולחג הפסח.


 

עוגת שוקולד

המצרכים:

  • 4 ביצים
  • 11/4 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 2/3 כוס מים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • כוס וחצי קמח נטול גלוטן (מתוצרת חברה "קונדיטור")
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 כפות קקאו

אופן ההכנה:

לערבב את הביצים והסוכר במיקסר, להוסיף את השמן, המים וסוכר הווניל.
להמשיך לערבב במיקסר ולהוסיף (בזהירות, כדי שלא יהיה ענן קמח ענק במטבח)
קמח, אבקת אפייה וקקאו.

לערבב הכול היטב במיקסר ולהעביר לתבנית 26 עגולה.
כדאי לפזר למעלה מעט שוקולד צ'יפס.

לאפות בחום בינוני 50 דקות בערך, עד שהקיסם יוצא יבש.

 

 

 

לחמניות גבינה

המצרכים:

  • 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • 500 גר' גבינה לבנה
  • 200 גר' מרגרינה או חמאה (רכה)
  • 5 כוסות קמח נטול גלוטן (מתוצרת חברת "קונדיטור")
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

מערבבים הכול יחד במיקסר
יוצרים כדורים בידיים משומנות (במעט שמן)
מניחים בתבנית – רצוי על נייר אפייה
מפזרים שומשום
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד שהלחמניות מזהיבות.

   

חדשות הילדים |  כניסת משתמשים |  הרשמה |  הדרכה למורים |  אתר לדוגמה |  על אודות האתר |  צרו קשר |  נגישות

כל הזכויות שמורות © עמותת סנונית (ראו תנאי שימוש)  |  האתר פועל ברשיון