השבוע העולם מציין את יום הילד הבין-לאומי. התאריך לא נבחר כך סתם. בדיוק לפני עשרים שנה אושרה באו"ם אמנת זכויות הילד. בואו לדעת מהן הזכויות המיוחדות המגיעות לכם.
האם אי פעם כתבתם יומן ופחדתם שמישהו יקרא בו? האם פעם הייתם חולים וקיבלתם טיפול רפואי ותרופות, וידעתם שיש מי שדואג לכם? ב-20 בנובמבר בשנת 1989 אישרה עצרת האו"ם את אמנת זכויות הילד. האמנה מפרטת את כל הזכויות המגיעות לילדים, לדוגמה: הזכות לקבלת טיפול רפואי או הזכות לפרטיות, הקובעת שאסור לאיש לקרוא את היומן האישי שאתם כותבים.
איך שומרים על הילדים?
האמנה נכתבה מתוך מחשבה שהילדים שונים מהמבוגרים וזקוקים להגנה מיוחדת ולזכויות ייחודיות משלהם. פעמים רבות אין לילדים די כוח כדי להשיג את מה שמגיע להם. לכן, החליטו לכתוב אמנה המפרטת את זכויות הילדים בכל העולם. החוקים הכתובים באמנה הם בין-לאומיים, כלומר תקפים בכל העולם, לא משנה באיזו מדינה. כותבי האמנה ניסו לחשוב כיצד לשמור על הילדים מפני פגיעה.
גם בישראל
בשנת 1991 הצטרפה מדינת ישראל לרשימה ארוכה של מדינות שחתמו על אמנת זכויות הילד. בכך התחייבה ישראל לשמור על כל אחד מסעיפי האמנה כלפי כל אחד מהילדים החיים בגבולות מדינת ישראל - אזרחים ושאינם אזרחים.
ילדים לעובדים זרים
לאחרונה, עלו זכויות הילד לכותרות בעקבות הדיונים על ילדי העובדים הזרים. מדובר בילדים לעובדים לא-חוקיים השוהים במדינת ישראל. הילדים נולדו בארץ ורוצים להישאר כאן, אבל המדינה קבעה שהם אינם יכולים להישאר בארץ. בינתיים, הם זכאים לכל הזכויות המפורטות באמנה.
רוצים לדעת מהן הזכויות שלכם? המשיכו אתנו!