רוצים לגלות מה אירע ביום ההולדת של ההורים או של סבא וסבתא? בעזרת פרויקט מהפכני, מהיום אפשר לדפדף בעיתוני העבר ולחפש חדשות ישנות.
עד היום נשמרו עיתונים מן העבר בספרייה הלאומית באוניברסיטה העברית בירושלים. בשל השמירה הקפדנית עליהם, לא היו כולם רשאים לדפדף ולקרוא בהם כרצונם. אבל למרות השמירה הקפדנית על הנייר, עשו השנים את שלהן, ומקצת העיתונים היו בסכנה של התפוררות.
מסע במנהרת הזמן
מהיום, יוכלו כל מי שחפצים בכך להיות נוסעים במנהרת הזמן ולהציץ אל העבר בלחיצת מקש בלבד. זאת בזכות האתר "עיתונות יהודית היסטורית". לאחר שנסרקו, הועלו אל האתר המיוחד מאות אלפי עמודי עיתונים עבריים מן המאה ה-19 ועד ימינו.
למפתחי התכנית לא הייתה עבודה קלה כלל וכלל. בעת בניית האתר הם נתקלו בקשיים לא-צפויים בשל העובדה שלאורך השנים רבים מן העיתונים הודפסו בסוגי כתב ואותיות שונים. לעתים הודפסו העיתונים עם ניקוד, לעתים בשפת יידיש, והיו עיתונים שהודפסו בכתב רש"י.
יוזם הרעיון הוא פרופ' ירון צור, היסטוריון מאוניברסיטת תל אביב, הממליץ לכולנו לגלוש אל האתר ולגלות דרך העיתונים הישנים מה עניין את ההורים שלנו כשהיו צעירים, מה היה אז באפנה, מי היו הידוענים של אותה התקופה או אילו סרטים היו שוברי קופות. מלבד חדשות וכתבות מן העולם, אפשר למצוא בעיתונים מודעות על חתונות, פרסומות של מוצרים שנעלמו ואינם, יצירות ספרותיות ואת המדור לחיפוש קרובים, ששירת עם קום המדינה את הפליטים ששרדו בשואה וחיפשו אחר בני משפחותיהם.
כתובת האתר : עיתונות יהודית היסטורית