שגרת החיים הופרה בימים האחרונים על ידי צפירות האזעקה, הלימודים הושבתו ורבבות תלמידים נשארו בבתים. רוב הרקטות נפלו בשטחים פתוחים. מערכת כיפת ברזל יירטה את מקצת הטילים, אך היא אינה יכולה לספק הגנה מלאה, והתושבים נאלצו להישאר סמוך למרחבים המוגנים ולהישמע להוראות פיקוד העורף. מדי יום ביומו נעשיתה הערכת מצב, ולפיה התקבלה ההחלטה אם לקיים לימודים או להשביתם. הכתבה הבאה מסכמת את אירועי השבוע.
בשבוע האחרון, תושבי יישובי הדרום ועוטף עזה נאלצו להתמודד עם חידוש ירי הרקטות ופצצות המרגמה לעבר בתיהם. עם הישמע אזעקה המתריעה על נפילת טילים, התושבים נאלצו לתפוס מחסה במרחבים המוגנים. מערכת כיפת ברזל הצליחה ליירט את מקצת הטילים, אך היא אינה יכולה לספק הגנה מלאה. טווח פגיעת הרקטות הולך ומתרחב, ועל כן הוחלט לפרוס עוד סוללה של המערכת סמוך לעיר רחובות.
מערכת כיפת ברזל היא מערכת הגנה חדשנית שפותחה בישראל. היא מזהה את שיגור הטיל לעבר שטח ישראל, מחשבת את מהירות הטיל ואת כיוון התנועה שלו, ויורה אליו טיל נגדי. כך, הטיל מתפוצץ בעודו באוויר ונמנע הנזק של פגיעה בקרקע או במבנים
אין לימודים מחשש לירי טילים
הלימודים בבתי הספר והגנים באשקלון, בבאר שבע, באשדוד ובגן יבנה הושבתו כמה ימים בשל החשש מפגיעת טילים. ההשבתה נעשתה בניגוד להמלצות של פיקוד העורף, שהציע לקיים את הלימודים כסדרם.
רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, הסביר כי השבתת הלימודים נעשית מאחריות לחיי התושבים ומחוסר הסכמה עם שגרה של ירי טילים. הוא הסביר כי תושבי הדרום מצפים מן הממשלה לפעול להשבת השקט והביטחון ליישובי הדרום. אל"מ בני שיק, ראש מחלקת מיגון במשרד הביטחון, הודיע כי עד שנת הלימודים הבאה תשע"ג ימוגנו כל מוסדות החינוך בטווח של 15 ק"מ מרצועת עזה בפני פגיעת טילים. זו בשורה משמחת מאוד ליישובי הדרום, ששנים רבות סובלים מירי מתמשך של טילים מעזה.
בשבוע שחלף נפתח מושב החורף של הכנסת, בפתיחת המושב, דנו השרים במצב בדרום. ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס להסלמה ואמר: "תפיסת הביטחון של ישראל כוללת לא רק התגוננות, אלא גם התקפה". הוא הוסיף וציין כי ישראל מוכנה לכונן שלום עם שכנותיה, אך לא לסכן את ביטחון אזרחיה. ".
בימים האחרונים היתה רגיעה בדרום. פרשנים טוענים שהרגיעה נובעת מכך שאין החמאס מעוניין לדרדר את המצב לכדי מלחמה, ולכן פועל בשטח על-מנת לרסן את ארגוני הטרור אשר אחראים על ירי הטילים. בנוסף מצרים פועלת במרץ לתווך בין ישראל לחמאס בכדי למנוע הסלמה נוספת במצב.
מה עושים אם ימשיך הירי
ירי הרקטות עלול לעורר פחדים וחששות. פיקוד העורף פרסם כמה המלצות שיעזרו לנו להירגע: להישמע להנחיות המיגון, לשנן את סדר הפעולות שעלינו לעשות בהישמע קול אזעקה, לשתף אדם אחר במחשבות ובחששות שלנו ולהעסיק את עצמנו בדברים נעימים ומרגיעים כמו מוזיקה, ספר, תשבץ, או אפילו סידור אלבום תמונות.
אנו מקווים שהירי ייפסק ויחזור השקט לדרום.
• אנו ממליצים להיכנס לאתר של פיקוד העורף לעדכונים ולהנחיות מה לעשות במקרה של ירי טילים.
• אתם מוזמנים גם להיכנס לאתר "סיפורים מהלב" ובו תמצאו סיפורים ושירים שעוזרים להתמודד במצבים שונים ולפעילות "שעת חירום".